Gostinstvo in turistične nastanitvebari, kavarne, okrepčevalnice, restavracije, gostilne, apartmaji, hoteli, kampi ...

Barov, gostiln ter drugih gostinskih objektov imamo v Sloveniji kar

10

tisoč

Eni manj, drugi več, a v povprečju jih na mesečni ravni obiščemo

7

krat

Turističnih nočitev v Sloveniji na letni ravni zabeležimo okoli

11,2

milijona


Ob obisku gostinskih lokalov ali turističnih nastanitev gostje pričakujejo poleg prijazne postrežbe in udobja tudi neoporečno higieno.

Posebno pozornost gosta zagotovo pritegne čist in urejen prostor ter občutek, da lastniki redno in natančno skrbijo za vzdrževanje prostorov.
Da je le to zdravo in temeljito, je potrebno poleg čiščenja površin posvetiti pozornost sledečim dejavnikom:
  • Visoka frekvenca izmenjave gostov in vnos umazanije od zunaj
  • Neoporečno čiste površine za postrežbo
  • Večurno zadrževanje gostov v gostinskem objektu; dotikanje istih površin in izmenjava bakterij in virusov
  • Tvorbi plesni in biofilma, predvsem v vlažnih in toplih prostorih
  • Uporabi kemikalij za čiščenje v prostorih za pripravo hrane in napitkov
  • Neprijetnim vonjavam v sanitarnih prostorih
  • Katera čistila uporabljamo, da pri gostih ne izzovejo alergičnih reakcij

Z uporabo probiotičnih čistil v gostinskih objektih in turističnih nastanitvah pozitivno vplivamo na:
  • Dobro počutje gostov; probiotična čistila so ključen dejavnik pri ustvarjanju zdravega mikrobioma prostora
  • Odstranitev škodljivih mikroorganizmov in biofilma na naraven način
  • V prostoru se zadrži prijeten, svež in naraven vonj
  • Ne dražijo sluznice in dihal in ne povzročajo alergijskih reakcij

Protokola čiščenja ni potrebno spreminjati, saj probiotična čistila uporabljamo na podoben način, kot smo uporabljali klasična.

Prednosti:

  • Podaljšan učinek čiščenja: probiotiki ostanejo na površini aktivni še 5 dni po nanosu
  • Koncentrati, redčimo jih z vodo
  • Izpiranje ni potrebno
  • Za vse površine: vsako čistilo vsebuje specifične seve probiotikov
  • Iz okolja odstranimo škodljive kemične sestavine klasičnih čistil in dezinfekciijskih sredstev

Raziskave: